Lidl klopt Aldi in omzetstrijd discounters | RetailDetail

Lidl klopt Aldi in omzetstrijd discounters

Lidl klopt Aldi in omzetstrijd discounters

De Duitse supermarktketen Lidl zal in het huidige boekjaar, dat in februari wordt afgesloten, een omzet halen van ongeveer 70 miljard euro. Daarmee doet het beter dan de gecombineerde omzet van Aldi Süd en Aldi Nord.

Uitbouw online verkoop

De omzet van discountketen Aldi wordt wel niet officieel vrijgegeven, maar die wordt momenteel geschat op een bedrag van ongeveer 65 miljard euro, waarmee het dus minder goed doet dan Lidl. De komende jaren zou dat gat bovendien nog groter kunnen worden.

 

Lidl heeft immers plannen om in 2018 zijn eerste winkels te openen in Servië en de Verenigde Staten, twee markten waar Aldi al langer actief is, en het blijft ook verder investeren in de uitbouw van de webshop. Die lanceerde dit jaar ook in België en in Duitsland zijn er al pilootprojecten met de online verkoop van verse voeding. Lidl denkt, net als Aldi trouwens, ook aan de een Chinese versie van zijn webshop.

 

Lidl maakt deel uit van de Schwarz groep, waartoe ook hypermarktketen Kaufland behoort. Samen halen die een omzet van ongeveer 90 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.