Lidl komt met cursus voor groenteboeketten | RetailDetail

Lidl komt met cursus voor groenteboeketten

Lidl komt met cursus voor groenteboeketten

Supermarktketen Lidl lanceert via Facebook en YouTube een cursus waarbij het klanten wil inspireren om meer groenten en fruit te gebruiken. Daarbij wil het hen leren om zelf een groenteboeket in elkaar te steken.

Boeket op basis van gerecht

De cursus bestaat uit zes video's waarin Sarah Dikker, winnares van het SBS6-programma 'Hollands Beste Bloemstylist', uitlegt hoe een fruit- of groenteboeket in elkaar kan gestoken worden. In elke aflevering wordt er op basis van een groentegerecht een boeket gemaakt.


Drie weken lang zullen er elke week twee video's online komen, met telkens een andere gerecht. De eerste video's van de cursus zijn momenteel al online te vinden.


Met dit idee wil de Duitse keten duidelijk verder bouwen op het feit dat het in Nederland al vijf keer op rij werd uitgeroepen tot beste supermarkt in groenten en fruit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.