Lidl lanceerde Optimaal.nl

Lidl lanceerde Optimaal.nl

Lidl lanceerde Optimaal.nl, een online platform met tips om voedselverspilling tegen te gaan. De keten gaat zo samen met haar klanten en leveranciers de strijd aan tegen verspilling. Het platform komt straks ook naar voren in andere communicatiemiddelen van Lidl.

 

Geinspireerd door ideeën van kinderen

Optimaal.nl is geïnspireerd door de ideeën van kinderen. Lidl legde het probleem voedselverspilling neer bij de Raad van Kinderen en vroeg hen mee te denken hoe Lidl samen met haar klanten dit probleem kan oplossen. Een van de ideeën die de kinderen voorstelden, is de koelkast op 4 graden zetten, de optimale temperatuur om eten zo lang mogelijk goed te houden.

 

De eerste temperatuursticker die hiervoor is ontwikkeld, werd dan ook geplakt door prinses Laurentien, directeur van de Missing Chapter Foundation en oprichtster van de Raad van Kinderen. Ook het voedingscentrum is één van de ondersteuners van Optimaal.nl.

 

 

Voedselverspilling thema bij Lidl

Lidl is al langer bezig met het thema voedselverspilling en introduceerde in 2012 het concept ‘1 nu & 1 later’. De discounter gaf in samenwerking met het Voedingscentrum in alle filialen Bewaarwijzers weg.

 

In 2013 startte de supermarktketen nog een samenwerking met Voedselbanken Nederland. Het resultaat daarvan is dat er nu wekelijks groente en fruit, dat niet meer wordt verkocht maar kwalitatief goed is, naar de voedselbanken gaat. Vorig jaar werd er zo'n 400.000 kilo groente en fruit aan de voedselbanken gedoneerd.

Tags: