Lidl lanceerde Optimaal.nl | RetailDetail

Lidl lanceerde Optimaal.nl

Lidl lanceerde Optimaal.nl

Lidl lanceerde Optimaal.nl, een online platform met tips om voedselverspilling tegen te gaan. De keten gaat zo samen met haar klanten en leveranciers de strijd aan tegen verspilling. Het platform komt straks ook naar voren in andere communicatiemiddelen van Lidl.

 

Geinspireerd door ideeën van kinderen

Optimaal.nl is geïnspireerd door de ideeën van kinderen. Lidl legde het probleem voedselverspilling neer bij de Raad van Kinderen en vroeg hen mee te denken hoe Lidl samen met haar klanten dit probleem kan oplossen. Een van de ideeën die de kinderen voorstelden, is de koelkast op 4 graden zetten, de optimale temperatuur om eten zo lang mogelijk goed te houden.

 

De eerste temperatuursticker die hiervoor is ontwikkeld, werd dan ook geplakt door prinses Laurentien, directeur van de Missing Chapter Foundation en oprichtster van de Raad van Kinderen. Ook het voedingscentrum is één van de ondersteuners van Optimaal.nl.

 

 

Voedselverspilling thema bij Lidl

Lidl is al langer bezig met het thema voedselverspilling en introduceerde in 2012 het concept ‘1 nu & 1 later’. De discounter gaf in samenwerking met het Voedingscentrum in alle filialen Bewaarwijzers weg.

 

In 2013 startte de supermarktketen nog een samenwerking met Voedselbanken Nederland. Het resultaat daarvan is dat er nu wekelijks groente en fruit, dat niet meer wordt verkocht maar kwalitatief goed is, naar de voedselbanken gaat. Vorig jaar werd er zo'n 400.000 kilo groente en fruit aan de voedselbanken gedoneerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.