Lidl opent deze zomer eerste 20 Amerikaanse filialen

Lidl opent deze zomer eerste 20 Amerikaanse filialen

Lidl opent deze zomer eerste 20 Amerikaanse filialen

Er komt schot in de expansie van de Duitse warenhuisketen Lidl in de Verenigde Staten. Nog deze zomer openen de eerste twintig Amerikaanse filialen hun deuren, een jaar vóór de oorspronkelijk geplande datum.

Virginia, North- en South-Carolina

De eerste Lidl-supermarkten zullen van start gaan in de staten Virginia, North Carolina en South Carolina. Op een jaar tijd wil de discounter een honderdtal winkels open hebben aan de hele Oostkust, goed voor zo'n 4.000 nieuwe jobs.

 

De veroveringstocht zal veel sneller gaan dan oorspronkelijk gepland: Lidl maakte in juni 2015 bekend dat er plannen waren om vanuit een hoofdkantoor in Arlington (Virginia) de Amerikaanse markt te betreden. Oorspronkelijk klonk het dat de eerste winkels pas in 2018 hun deuren zouden openen.

 

Het ook al Duitse Aldi, Lidl's grootste concurrent, is al sinds 1976 in de Verenigde Staten actief. Ook die keten wil in Amerika groeien: Aldi kondigde recentelijk aan 1,6 miljard dollar extra te pompen in zijn Amerikaanse activiteiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.