Lidl opent en vernieuwt 25 winkels op een jaar

Foto Lidl

In Diksmuide en Mons opent Lidl vandaag volledig vernieuwde supermarkten. De komende twaalf maanden zullen in totaal 25 winkels in België en Luxemburg openen of heropenen. Netto komen er zes filialen bij.

 

Lokale producten

Tussen nu en februari 2021 zal Lidl 23 winkels openen in België en 2 in Luxemburg, zo meldt de retailer in een persbericht. Het gaat evenwel niet om een netto toename: zes bestaande filialen worden afgebroken en heropgebouwd op dezelfde locatie, elf oudere winkels worden vervangen door een gloednieuwe iets verderop. In zes gemeenten waar nog geen Lidl was, opent de discounter een nieuwe winkel.

 

Vandaag opent zowel in Diksmuide als in Mons een totaal vernieuwde winkel. Arlon en Roux beleven hun feestelijke opening op 26 februari. Andere geplande locaties zijn onder andere Asse, Bertrix, Dison, Overpelt, Virton, Zedelgem en Zottegem. Luxemburg krijgt er Huldange en Differdange bij dit jaar.

 

"We besteden heel veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten. We kopen onze groenten en fruit bijna altijd rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Ook de meeste kazen en andere zuivelproducten zijn Belgisch, en dat aandeel blijft groeien", zegt woordvoerder Isabelle Colbrandt, die er nog op wijst dat de keten steeds op zoek is naar nieuwe medewerkers, zowel voor de winkels als in ondersteunende functies. Lidl heeft momenteel 315 filialen in België en Luxemburg en stelt 10.000 mensen te werk.