Lidl pompt half miljard in Londense expansie

Shutterstock

De Duitse versdiscounter Lidl koestert grote ambities in de Britse hoofdstad en wil er de komende vijf jaar ruim veertig nieuwe vestigingen openen. En dat mag wat kosten...

 

Al 88 vestigingen in Londen

De Britse tak van de Duitse discountreus gaat de komende vijf jaar een half miljard pond, omgerekend een slordige 560 miljoen euro, investeren in Londen. De groep wil er de komende jaren meer dan veertig nieuwe winkels openen, bovenop de 88 die er vandaag al zijn. De investering is goed voor 1500 extra banen.

 

"Het is bijna 25 jaar geleden dat we onze eerste winkel in Londen openden", zegt een ambitieuze Christian Härtnagel, CEO van Lidl UK. "In die tijdspanne zijn we gegroeid naar bijna 90 winkels en bieden we werk aan meer dan 5000 mensen. Londen staat meer dan ooit centraal in onze groeiplannen voor heel Groot-Brittannië."

 

Sinds Lidl in 1994 voet aan wal zette bij de Britten, bouwde het een netwerk uit van 760 winkels en heeft het een marktaandeel van 5,7%, goed voor een zevende plaats op de zeer competitieve Britse voedingsmarkt. De groep, die ook nog dertien Britse distributiecentra telt, bouwt momenteel ook een nieuw hoofdkwartier in Tolworth (in het zuidwesten van Londen). Dat moet plaats bieden aan 800 medewerkers.