Lidl probeert handscanners uit met Scan & Go

Ingang van een supermarkt van Lidl in Diemen, Nederland.
Foto: Jarretera / Shutterstock.com

Lidl test in Nederland een zelfscansysteem met handscanners. De discounter experimenteert al langer met zelfscankassa’s, maar daarover leken de meningen verdeeld.

 

Klanten willen meteen inpakken

In een testwinkel in het Nederlandse Huizen voert Lidl een proefproject uit met handscanners. Het systeem wordt Lidl Scan & Go genoemd en moet klanten toelaten "snel, duidelijk en makkelijk" te winkelen, bericht Distrifood. 

 

Vanaf eind december zou de Scan & Go ook worden uitgerold naar een tweede vestiging, in Oud-Beijerland. "We zien dat klanten hun boodschappen graag meteen willen inpakken. Met de handscanner kunnen klanten hun producten zelf scannen, in hun boodschappentas opbergen en afrekenen bij de zelfscankassa’s. Wij denken dat we onze klanten hiermee een extra service bieden", zegt woordvoerder Christine Braun.

 

Nieuwe poging met zelfscan

Het is opvallend dat Lidl toch voor zelfscan gaat, aangezien er volgens Distrifood eerder geruchten waren dat de testen met zelfscankassa’s niet aan de verwachtingen voldeden. Onder andere in verschillende winkels in Amsterdam - en in België in Leuven - zijn zelfscankassa’s geïnstalleerd, maar de verdere uitrol zou uitgesteld worden omdat er geen plaats voor is in de huidige winkels.

 

Daar komt nu verandering in: het aantal Lidl-supermarkten met zelfscankassa’s zou nog dit jaar verdubbelen van 13 naar 27 vestigingen, weliswaar in Nederland. Mogelijk laat het systeem met de handscanners toe om zelfscanning toe te laten op een manier die minder plaats inneemt.

Tags: