Lidl scoort met vers brood | RetailDetail

Lidl scoort met vers brood

Lidl scoort met vers brood

Lidl wordt de warme bakker van steeds meer Nederlanders. Het afgelopen jaar verkocht de warenhuisketen voor 7,4 miljoen euro meer aan dagvers brood. Bovenop deed het nog 4,7 miljoen euro extra in afbakbrood.

Keten groeit sterker in brood dan markt

Sinds november 2010 heeft Lidl afbakinstallaties in zijn winkels, waar voorgebakken brood ‘vers’ wordt afgebakken. En dat slaat blijkbaar steeds meer aan. Volgens het marktonderzoeksbureau IRI slaagde de warenhuisketen er het voorbije jaar in om zijn omzet aan verse broodproducten met 7,4 miljoen euro te verhogen in vergelijking met de twaalf maanden voordien. Ter vergelijking: in de andere supermarkten bedroeg de globale toename van de verkopen maar 4,5 miljoen euro.

 

Het toegenomen succes van de broodafdeling van Lidl straalt overigens ook af op het afbakbrood. De keten zag zijn omzet in deze tak vorig jaar met 4,7 miljoen euro stijgen, terwijl die bij de globale groep van supermarkten met 2,9 miljoen euro daalde.

 

Broodvervangers nog sterker in de lift

Dat Lidl zwaar inzette op brood, is geen verrassing. Brood is immers een trekker om klanten naar de winkel te halen.

 

Toch belet dit niet dat intussen steeds meer mensen opteren voor broodvervangers, zoals beschuiten en ontbijtgranen. De supermarkten zagen de verkoop ervan het afgelopen jaar met 20,1 miljoen euro stijgen. Lidl trok van deze toename maar 1,4 miljoen euro naar zich toe.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.