Lidl wil Nederlandse formulemanager | RetailDetail

Lidl wil Nederlandse formulemanager

Lidl wil Nederlandse formulemanager

Discounter Lidl heeft in Nederland een vacature openstaan voor een formulemanager. Het is de eerste keer sinds 1997, toen de keten actief werd in Nederland, dat ze op zoek gaat naar een formulemanager voor Nederland.

Verbeterd filiaalconcept

Taak van de formulemanager wordt het ontwikkelen en uitrollen van een verbeterd filiaalconcept. Daarnaast zal hij (m/v) ook het uithangbord worden van de keten naar externe partijen toe. Woordvoerder Cristine Braun van Lidl Nederland zegt dat een lokale formulemanager nodig is, omdat elk land zijn eigen details heeft. "Een winkel in Italië ziet er op kleine punten anders uit dan in Zweden. Daarom zijn we voor de specifiek nationale kenmerken op zoek naar een specialist", zegt ze aan Distrifood.


Flinke groei klanten

Uit een grootschalig marktonderzoek van accountantsbureau Deloitte blijkt ook dat steeds meer consumenten in Nederland in Lidl hun primaire supermarkt zien. In het onderzoek van 2013 had Lidl een aandeel van 10,7 procent, maar in het nieuwe onderzoek is dat al gestegen naar 13,3 procent.


Ook het totale aantal klanten is gestegen. 44,1 procent van de consumenten zegt wel eens te winkelen bij Lidl, tegenover 36,6 procent een jaar eerder.


Albert Heijn verloor dan weer flink als primaire supermarkt. Hun aandeel daalde van 31,1 procent naar 28,3 procent. Het totale aantal steeg dan weer licht van 57,6 procent naar 58,8 procent. Een andere grote winnaar is Jumbo, waarvan 14,9 procent zegt het als zijn primaire supermarkt te zien, ten opzichte van 11,4 procent in 2013. Dat had voornamelijk te maken met de ombouw van C1000-supermarkten, dat zijn aandeel zag dalen van 10,1 procent naar 4,9 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.