Lost Ahold Delhaize de rol in de VS? | RetailDetail

Lost Ahold Delhaize de rol in de VS?

Lost Ahold Delhaize de rol in de VS?
Shutterstock.com

Er is werk aan de winkel voor Ahold Delhaize in de Verenigde Staten, zegt beurshuis Berenberg. De retailer laat teveel betijen, terwijl de concurrentie zienderogen toeneemt: grote investeringen zijn noodzakelijk omdat de groep veel te duur is.

 

Prijsoorlog

Woensdagochtend presenteert de nieuwe CEO Frans Muller voor het eerst de kwartaalcijfers van Ahold Delhaize. Hij incasseerde vandaag al een schot voor de boeg vanwege de analisten van investeringsbank Berenberg: die hebben de Amerikaanse business van de retailer doorgelicht en ze zijn not amused, zo meldt De Tijd. De retailer moet dringend zowat 1,6 miljard dollar investeren in zijn prijzenbeleid, zijn winkels en zijn klantentevredenheid, zo klinkt het.

 

Wat is het probleem volgens het rapport? Ahold Delhaize zou in de VS wel 25% duurder zijn dan Walmart en 10% duurder dan Kroger. Door de snelle expansie van Lidl en Aldi op de Amerikaanse markt is er immers een prijsoorlog aan de gang, maar de winkelketens van de fusiegroep – waaronder Food Lion, Giant, Hannaford en Stop & Shop – reageren onvoldoende en moeten de rol lossen. Daarnaast blijft Ahold Delhaize ook achterophinken inzake e-commerce, waar Amazon en Walmart de winnaars zijn.

 

Het klopt dat investeringen in online op de marges zullen drukken, geeft het beurshuis toe, maar ze zijn noodzakelijk op de lange termijn. Na het verkoopadvies van Berenberg daalt het aandeel Ahold Delhaize op de beurs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.