Lotus Bakeries doorbreekt grens half miljard euro omzet | RetailDetail

Lotus Bakeries doorbreekt grens half miljard euro omzet

Lotus Bakeries doorbreekt grens half miljard euro omzet

Koekjesfabrikant Lotus Bakeries heeft in 2016 de grens van 500 miljoen euro omzet weten te doorbreken. Dat heeft het te danken aan enkele overnames, maar ook zonder die overnames was er sprake van een sterke groei.

Succes speculoos

De totale omzet voor Lotus kwam in 2016 uit op 507 miljoen euro, liefst 23% meer dan een jaar eerder. Ook de recurrente brutobedrijfswinst ging met 23% de hoogte in, naar 101,6 miljoen euro.

 

De omzet had nog een stuk hoger kunnen uitkomen, maar Lotus haalt een vijfde van zijn omzet uit het Verenigd Koninkrijk en werd dus zwaar getroffen door de zwakke positie van de pond. Die wisselkoerseffecten hadden een negatief effect van 12% op de omzet. Vooral het succes van de speculaas en speculaaspasta stuwt Lotus Bakeries steeds meer vooruit: die laatste blijft sterk groeien in Europa en vooral in het Midden-Oosten. Daarnaast werden er vorig jaar wereldwijd 6,2 miljard Lotus-speculaasjes gegeten.

 

Om de vraag bij te houden opent Lotus Bakeries begin 2019 een eerste fabriek in de Verenigde Staten. Het is de eerste keer dat het bedrijf in het buitenland speculaas zal maken. De bouw van de nieuwe productielocatie start midden dit jaar. Ook in eigen land wordt er aan expansie gewerkt: in Lembeke komt een derde productiehal, waar in april al één productielijn operationeel wordt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.