Lotus Bakeries neemt babysnacks Kiddylicious over | RetailDetail

Lotus Bakeries neemt babysnacks Kiddylicious over

Lotus Bakeries neemt babysnacks Kiddylicious over

Koekjesproducent Lotus Bakeries neemt het Britse Kiddylicious over, een merk van tussendoortjes voor baby's en peuters. Lotus timmert zo verder aan een gezonder imago.

 

47 miljoen aan tussendoortjes voor de kleinsten

Kiddylicious positioneert zich als gezond en smakelijk met een klemtoon op groenten, fruit en voedzame ingrediënten zoals havermout. Het zou in het Verenigd Koninkrijk het snelst groeiende merk zijn binnen het segment, goed voor een voorspelde netto-omzet van 21 miljoen Britse pond (zo'n 23 miljoen euro) dit jaar.

 

Lotus Bakeries koopt alle aandelen van het merk over en legt daarvoor ruim 47 miljoen euro op tafel, of twee keer de verwachte jaaromzet, weet De Tijd. Ook laat de Belgische koekjesbakker weten dat de bedrijfsleiding in handen blijft van oprichtster Sally Preston en haar team.

 

Lotus is zijn koekjesportfolio al een tijd aan het diversifiëren in de richting van gezondere tussendoortjes. Het kocht eerder ook al Urban Fresh Foods, dat fruitsnoepjes maakt, en Natural Balance Foods, producent van gezonde en glutenvrije repen. Beide overnames vonden eveneens in Groot-Brittannië plaats, een markt waarop Lotus de laatste jaren sterk inzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel.