Lotus Bakeries stapt samen met Jay-Z in Amerikaanse koekjesbakker

Shutterstock.com

Lotus Bakeries heeft een minderheidsbelang genomen in de Amerikaanse start-up Partake Foods, producent van gluten- en allergeenvrije koekjes. Ook internationale sterren als Jay-Z en Rihanna investeren in het bedrijfje.

 

5 miljoen euro groeigeld

De totale kapitaalinjectie zou zo’n 5 miljoen euro bedragen. Hoe groot het aandeel van Lotus daarin is, is niet bekend. Ook over de omzet en of het bedrijf al dan niet winst maakt, wilde Lotus Bakeries niks kwijt, schrijft De Tijd.

 

Partake Foods werd 4 jaar geleden opgericht door Denise Woodard. Haar dochter Vivi, die kampt met ernstige allergieën, diende daarbij als inspiratie- en motivatiebron. Partake Foods produceert immers gluten- en allergeenvrije koekjes. De producten bevatten onder meer geen zuivel, eieren, vis, noten, haver of soja.

 

De koekjes van Partake Foods zijn nu al verkrijgbaar in 350 winkels van onder meer Target, Kroger en Whole Foods. Met het verse kapitaal wil de onderneming fors groeien en het aantal verkooppunten uitbreiden tot 5.500.

 

Doel: tiental investeringen

In totaal zijn er zeven partijen betrokken bij de kapitaalronde. Daaronder bevinden zich ook beroemdheden als Jay-Z en zangeres Rihanna. De Amerikaanse rapper investeerde via zijn investeringsvehikel Marcy Venture Capital ook in 2019 al eens in Partake Foods.

 

Het is niet de eerste keer dat Lotus Bakeries investeert in kleine, beloftevolle voedingsbedrijven. Via investeringfonds FF2032 nam het speculoosbedrijf eerder al belangen in Love Brands (maïssnacks) en Peter’s Yard (zuurdesemtoastjes). Topman Jan Boone verklaarde vorige zomer nog in de komende 5 jaar een tiental van dergelijke investeringen te willen doen.