Louis Delhaize op weg naar Breendonk

Louis Delhaize op weg naar Breendonk

Louis Delhaize op weg naar Breendonk

In Breendonk, een deelgemeente van Puurs, is het project ‘Botanic’ voorgesteld. Op een steenworp van de A12 zullen 110 appartementen en een buurtwinkel verrijzen, die door Louis Delhaize zal worden uitgebaat.

Nu nog braakliggend terrein

"Het was al langer onze bedoeling om dit braakliggend terrein te gaan herwaarderen", zei burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) tijdens een druk bijgewoonde infoavond. "Tegelijk was er vraag naar de realisatie van een buurtwinkel en willen we alle vormen van wonen hier samenbrengen met assistentiewoningen en flats voor andersvaliden en residentiële woningen en appartementen in een parkomgeving."

 

Voor het hele project op de voormalige kmo-site Boeykens is intussen al een bouwvergunning afgeleverd. De werkzaamheden starten nog deze zomer, na het bouwverlof, en moet over 2,5 jaar volledig klaar zijn.

 

De buurtsupermarkt van Louis Delhaize wordt als eerste afgewerkt. “We hopen deze begin 2019 te kunnen openen”, zegt Jelle Strijbos van projectontwikkelaar DCA & Brody in Het Laatste Nieuws. “We merken dat de inwoners van Breendonk écht zitten te wachten op deze buurtwinkel.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.