Louis Delhaize op weg naar Breendonk

Louis Delhaize op weg naar Breendonk

Louis Delhaize op weg naar Breendonk

In Breendonk, een deelgemeente van Puurs, is het project ‘Botanic’ voorgesteld. Op een steenworp van de A12 zullen 110 appartementen en een buurtwinkel verrijzen, die door Louis Delhaize zal worden uitgebaat.

Nu nog braakliggend terrein

"Het was al langer onze bedoeling om dit braakliggend terrein te gaan herwaarderen", zei burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) tijdens een druk bijgewoonde infoavond. "Tegelijk was er vraag naar de realisatie van een buurtwinkel en willen we alle vormen van wonen hier samenbrengen met assistentiewoningen en flats voor andersvaliden en residentiële woningen en appartementen in een parkomgeving."

 

Voor het hele project op de voormalige kmo-site Boeykens is intussen al een bouwvergunning afgeleverd. De werkzaamheden starten nog deze zomer, na het bouwverlof, en moet over 2,5 jaar volledig klaar zijn.

 

De buurtsupermarkt van Louis Delhaize wordt als eerste afgewerkt. “We hopen deze begin 2019 te kunnen openen”, zegt Jelle Strijbos van projectontwikkelaar DCA & Brody in Het Laatste Nieuws. “We merken dat de inwoners van Breendonk écht zitten te wachten op deze buurtwinkel.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.