Maaltijdenplatform Flavr haalt 450.000 euro op

Maaltijdenplatform Flavr haalt 450.000 euro op

Flavr, een online platform voor huisbereide maaltijden door hobbykoks, heeft zopas 450.000 euro opgehaald. Daarmee wil het platform een uitrol over heel Vlaanderen waarmaken.

“AirBNB voor hobbykoks”

Flavr is nog maar online sinds maart 2016, maar ‘faciliteerde’ in die enkele maanden naar eigen zeggen al de afhaling van zo’n 7.000 maaltijden bij 1.200 hobbykoks uit het Antwerpse en het Gentse. Het jonge bedrijfje, dat nog het best te omschrijven valt als een “AirBNB voor hobbykoks”, werd opgericht door Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28), twee ex-consultants van Accenture. Na een eerste kapitaalronde, goed voor zo’n 200.000 euro, heeft het duo nu 450.000 euro durfkapitaal opgehaald (Volta Ventures neemt daarbij het gros voor zijn rekening en krijgt meteen ook een zitje in de raad van bestuur van de start-up).

 

“Vanaf vandaag willen we onze service niet enkel in steden als Gent en Antwerpen en hun randgemeenten aanbieden, maar over heel Vlaanderen", zegt Van Laer. “We willen onze service nog verbeteren en ons bedrijf doen groeien met marketingcampagnes om ook in de kleinere gemeentes hobbychefs te rekruteren.” Het duo ziet veel potentieel buiten de grote steden: “In veel kleine gemeenten is er enkel keuze tussen frieten, pita of Chinees. Wij kunnen een alternatief zijn”, klinkt het overtuigd.