Machtsstrijd bij Schwarz-Gruppe (Lidl): topman Klaus Gehrig moet gaan

Shutterstock.com

Klaus Gehrig, de topman van Schwarz-Gruppe, de holding boven Lidl en Kaufland, moet opstappen na onenigheid met eigenaar Dieter Schwarz, die voorlopig zelf weer het roer in handen neemt.

 

Verrassend ontslag

De 73-jarige Klaus Gehrig heeft vrijdag verrassend zijn ontslag ingediend na een conflict met miljardair en eigenaar Dieter Schwarz over een personeelskwestie, zo maakte de Schwarz-Gruppe vrijdag bekend. Gehrig wordt beschouwd als de architect van het retailconcern rond Lidl en Kaufland. Hij maakte van de groep een van de grootste retailers ter wereld, met een omzet van intussen ruim 125 miljard euro.
 

In een mededeling bedankte Dieter Schwarz zijn topman Gehrig voor het geweldige werk dat hij de afgelopen jaren had verricht bij de opbouw van het bedrijf. De 81-jarige Schwarz neemt nu zelf opnieuw de operationele leiding over totdat opvolger Gerd Chrzanowski – die al sinds maart vorig jaar wordt klaargestoomd – het mandaat kan overnemen.
 

Volgens het Duitse zakenblad Manager Magazin veroorzaakte Gehrig wrevel op het hoofdkantoor omdat hij vaak jonge vrouwen op topposities benoemde en ook de promotie van zijn aangewezen opvolger Chrzanowski zou hebben tegengehouden.