Madam Bakster gaat voor groei

Madam Bakster gaat voor groei

Madam Bakster, een online bakkerij met alternatieve desserts, schakelt een versnelling hoger. Eind juli verhuist het bedrijfje van de ‘Gentse student-ondernemer van het jaar’ naar een nieuw pand en binnenkort levert het ook in Antwerpen en Brugge.

 “Guiltfree bakery"

Het gaat snel voor Laura Verhulst, bedenkster van online bakkerij ‘Madam Bakster’: in april werd ze nog verkozen tot ‘Gentse student-ondernemer van het jaar’‑ wat haar motiveerde om haar culinair project samen met haar vriend uit te bouwen tot een eigen zaak ‑ en nu kiest het duo resoluut voor groei.

 

“Wat startte als een hobby, willen we nu naar een hoger niveau tillen. We gaan niet enkel ons assortiment uitbreiden, maar zullen ook in Brugge, Antwerpen... leveren”, laat Laura Verhulst weten. Vooralsnog leverde Madam Bakster enkel in Gent via cargovélo. Eind juli neemt het piepjonge bedrijfje zijn intrek in een nieuw pand aan de Brabantdam in Gent. “Vanaf 4 juli sluiten we even de deuren om ons helemaal voor te bereiden op de verhuis. Vanaf 25 juli gaan we van start op een nieuwe locatie, met een nieuwe website: mét webshop, bestellen wordt dus gemakkelijker.”

 

En zeggen dat voor Laura Verhulst alles startte vanuit een persoonlijke frustratie. Jarenlang worstelde ze met haar gewicht en zelfs toen ze van 82 naar 57 kilo was gegaan, bleef ze met schuldgevoelens zitten telkens wanneer ze iets zoet at. Daarom bedacht ze dessertjes die veganistisch en glutenvrij zijn, waarbij ze producten als room en suiker zoveel als mogelijk vervangt door gezondere alternatieven.