Makro en Deli XL stoppen verkoop kikkerbillen | RetailDetail

Makro en Deli XL stoppen verkoop kikkerbillen

Makro en Deli XL stoppen verkoop kikkerbillen

Op vraag van Wakker Dier zijn de groothandels Makro en Deli XL gestopt met de verkoop van kikkerbillen. Die worden vaak levend bij kikkers afgescheurd, afgeknipt of afgesneden, waarna die traag sterven.

"Niet meer van deze tijd"

"Onverdoofd bij kikkers hun pootjes afhakken voor consumptiegenot is gewoon niet meer van deze tijd, dat voelen deze groothandels goed aan", zegt Wakker Dier in een persbericht. Begin december verscheen kikkerbillen onverwacht in de winkelrekken bij Emté, dat na een actie van Wakker Dier op Facebook al snel besloot om ze niet langer te verkopen. Algemeen beschouwd verkopen supermarkten in Nederland zelden kikkerbillen.

 

Bij de horeca zijn ze wel nog te vinden op het menu, zij kopen het product dan weer in bij de groothandels. Wakker Dier besloot daarom om die groothandels aan te schrijven. Makro en Deli XL besloten daarop om onmiddellijk te stoppen met de verkoop, terwijl Sligro kikkerbillen uit Indonesië bande en nu bekijkt of het overstapt op een nieuwe leverancier of kikkerbillen volledig gaat bannen.

 

Nederland geldt als één va de grootste afnemers van kikkerbillen in Europa. Ze komen meestal uit Indonesië, China, Taiwan of Vietnam. De kikkers worden gewoon in het wild gevangen, wat ervoor zorgt dat hele ecosystemen worden verstoord en dat kikkersoorten met uitsterven bedreigd geraken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.