Managementwissel bij Ahold Delhaize in Griekenland en Roemenië | RetailDetail

Managementwissel bij Ahold Delhaize in Griekenland en Roemenië

Managementwissel bij Ahold Delhaize in Griekenland en Roemenië
© MagicBones / Shutterstock.com

Ahold Delhaize heeft twee wijzigingen in zijn managementteam aangekondigd: Vassilis Stavrou wordt merkpresident van Alfa Beta in Griekenland als opvolger van Leonidas Vrettakos, die met pensioen gaat na 21 jaar in het bedrijf.

 

Terug naar Griekenland

 

De Griek is momenteel merkpresident van Mega Image in Roemenië. Hij begon in 1994 bij Alpha Beta, waar hij een grote rol speelde op het gebied van logistiek, kwaliteitscontrole en personeelszaken. Voor zijn overstap naar Mega Image in 2015 bekleedde hij een Europese rol gericht op regionaal personeelsbeleid en duurzaamheid.

 

Stavrous opvolger bij Mega Image is Mircea Moga, momenteel bij de Roemeense keten verantwoordelijk voor logistiek. De groep geeft aan dat hij een cruciale rol speelde bij de uitbreiding van het merk. Moga was een drijvende kracht achter de groei: van vier winkels toen hij startte tot meer dan 620 winkels nu.

 

Beide benoemingen gaan in op 1 oktober. Stavrou en Moga rapporteren aan Delhaize’s nieuwe CEO Frans Muller, tot Wouter Kolk zijn rol als CEO Europa en Indonesië op zich neemt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.