Markthal Rotterdam wint NRW Jaarprijs 2015 | RetailDetail

Markthal Rotterdam wint NRW Jaarprijs 2015

Markthal Rotterdam wint NRW Jaarprijs 2015

De Markthal Rotterdam is opnieuw bekroond. Ditmaal won het concept de Jaarprijs 2015 van de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW). De overdekte voedselhal aan de Binnenrotte in Rotterdam bestaat in oktober een jaar.

"Potentieel monument met gidsfunctie"

De vakjury van de NRW ziet in De Markthal een potentieel monument voor de retailvastgoedsector. Het project is volgens de jury met durf en lef ontwikkeld, en geeft antwoord op de veranderende vraag uit de markt. Jos Sentel, voorzitter van de jury: “De Markthal is een uniek project met een gidsfunctie voor toekomstige retailprojecten in Nederland en zelfs daarbuiten. Met slechts 10.000 vierkante meter toevoeging van retail en horeca aan het centrum van Rotterdam is deze ontwikkeling erin geslaagd ‘de koek’ groter te maken.”

 

Ook de ondernemers in de omgeving van De Markthal profiteren van het succes, meent de NRW, waardoor het hele gebied een nieuwe impuls heeft gekregen. "Er is een plek gemaakt die bewoners en consumenten in het hart sluiten. En dat is precies de opgave voor de komende jaren: op elke schaal, in elke stad", aldus de juryvoorzitter.

 

Winkelcentra onder de aandacht

Het project is ingezonden door Provast. De Markthal is eigendom van Klépierre (retail), Vesteda (woningen) en de gemeente Rotterdam (parkeergarage). Eerder dit jaar kreeg de Markthal al de MIPIM 2015 Award in de categorie 'beste winkelcentrum'. Voor deze award waren 150 inschrijvingen uit 37 landen.

 

De andere genomineerde projecten voor de NRW Jaarprijs 2015 waren: Oostpoort Amsterdam, CityPlaza Nieuwegein, Miro Center Enschede, Van Kralingen Rotterdam, Promenade Uden, Van Hogendorpkwartier Vlaardingen en Gouweplein Waddinxveen. De NRW Jaarprijs wordt sinds 1989 uitgereikt. De prijs brengt de commerciële aantrekkelijkheid of het vernieuwende karakter van winkelcentra onder de aandacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.