Mars neemt kauwgomproducent Wrigley helemaal in handen | RetailDetail

Mars neemt kauwgomproducent Wrigley helemaal in handen

Mars neemt kauwgomproducent Wrigley helemaal in handen

De Amerikaanse snoepfabrikant Mars heeft nu ook de aandelen van Wrigley overgenomen die in handen waren van Warren Buffett. Het brengt nu al zijn chocolade- en kauwgommerken samen onder één dak.

Nieuwe divisie Mars Wrigley Confectionery

Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van Warren Buffett, investeerde in 2008 2,1 miljard dollar (net geen twee miljard euro), toen Mars Wrigley overnam voor 23 miljard dollar (21 miljard euro). Door de overname ontstond de grootste snoepfabrikant ter wereld, met merken als Snickers, Mars en Skittles.

 

Tot nu toe werden alle niet-chocolademerken van Mars bestuurd via Wrigley, maar met de overname van de aandelen van Warren Buffett creëert Mars de nieuwe divisie Mars Wrigley Confectionery, waarbij alle snoepmerken worden samengebracht.

 

Voorlopig blijven de twee afdelingen wel los van elkaar functioneren. Mars wil de twee bedrijven in de loop van 2017 samen brengen. Martin Radvan, de huidige topman bij Wrigley, zal de leiding krijgen over Mars Wrigley Confectionery.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.