Mars stapt uit groep rond gezondheidslabel | RetailDetail

Mars stapt uit groep rond gezondheidslabel

Mars stapt uit groep rond gezondheidslabel
Shutterstock

Voedingsbedrijf Mars heeft besloten om zich terug te trekken uit het ‘Evolved Nutrition Label’, het gezondheidslabel dat door de industrie zelf op poten werd gezet en waarvan Mars een van de stichtende leden was.

 

Mars wil Europese oplossing

Het gezondheidslabel geeft met kleuren aan of de hoeveelheid van een bepaald ingrediënt in voeding gezond of ongezond is. Het label heeft echter al met heel wat kritiek te kampen gehad, omdat de kleuren klanten mogelijk kunnen misleiden, aangezien er wordt gewerkt met porties. Zo krijgt Nutella onder het label geen rood kleurtje, terwijl het heel wat suiker en vet bevat.

 

Mars heeft nu besloten dat er te weinig consensus is rond het label en zal het daarom niet meer op de verpakkingen plaatsen. Het was nochtans een van de zes bedrijven die het label mee ontwikkeld hebben. De vijf andere bedrijven, Nestlé, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever en Mondelez, blijven het label wel ondersteunen. Mars roept de Europese Commissie nu op om zelf met een nieuwe regelgeving te lanceren, die het speelveld voor iedereen gelijktrekt. “We hebben een Europese oplossing nodig, voor alle EU-consumenten, om zo de complexiteit en de kosten te verlagen”, aldus een woordvoerder van Mars aan FoodNavigator.

 

De andere grondleggers van het ENL zeggen de beslissing van Mars te respecteren, maar roepen andere bedrijven wel op om zich toch aan te sluiten bij hun zaak. Ze pleiten ook wel voor inmenging van de EU, om het proces eenvoudiger te laten verlopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.