McDonald’s lanceert eigen lijn vleesvervangers

McDonald's burger
Foto McDonald's

McPlant is de naam van een serie vleesvervangers die McDonald's zelf zal ontwikkelen. De hamburgerketen gaat onder meer imitaties maken van kip en vlees voor ontbijtbroodjes.

 

Impact op Beyond Meat

Reeds in de loop van volgend jaar zouden de nieuwe producten in een aantal landen op het menu komen, al gaf McDonald’s geen verdere details. De McPlant-lijn zou in eerste instantie bestaan uit een plantaardige burger, vervangers voor kippenvlees en vlees voor ontbijtbroodjes, schrijft RTL Nieuws.

 

Het nieuws dat McDonald's de vleesvervangers zelf zou produceren, veroorzaakte onrust op de Amerikaanse beurs. Vorige jaar testte de fastfoodgigant immers al een plantaardige burger van Beyond Meat in Canada onder de naam PLT (Plant-Lettuce-Tomato). Het aandeel Beyond Meat kreeg gisteren dan ook een stevige tik. Later herstelde de koers zich grotendeels, toen bleek dat Beyond Meat ook betrokken was bij de ontwikkeling van de McPlant.

 

Zoals bekend worden vleesvervangers steeds populairder en dus moeten ook hamburgerrestaurants zich aanpassen. De grote concurrent van McDonald's, Burger King, verkoopt sinds vorig jaar de Impossible whopper, een plantaardige burger die ontwikkeld werd door Impossible Foods. Maar omdat die in Europa niet verkocht mag worden, werkt Burger King voor de Europese markt samen met De Vegetarische Slager.