McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België | RetailDetail

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België
Shutterstock

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

 

Meer franchisenemers, minder zwerfafval

Het nieuws over de expansie komt er een dag voor McDonald’s in België zijn veertigste verjaardag viert. Momenteel telt de keten tachtig Belgische vestigingen, die worden uitgebaat door 24 franchisenemers. Samen stellen ze 4.500 mensen tewerk.

 

Dat aantal moet dus binnenkort flink oplopen: “Telkens als we een nieuw restaurant openen, is dat goed voor minstens 40 nieuwe banen. Daarnaast gaan ook alle vernieuwingen die we doorvoeren, gepaard met nieuwe aanwervingsmogelijkheden”, aldus algemeen directeur Stephan de Brouwer van McDonald’s België. De totale investering komt neer op een bedrag van ongeveer 160 miljoen euro. Er komen ook al minstens twee nieuwe franchisenemers bij.

 

Naast de nieuwe vestigingen wil McDonald’s de komende jaren de hoeveelheid zwerfaval die het veroorzaakt met 20% verminderen. Het zal daarbij niet enkel klanten en werknemers sensibiliseren, maar ook samenwerken met de gemeentes en zelf de buurt opruimen. “McDonald’s heeft in België van meet af aan een beleid gevoerd dat gericht is op duurzame ontwikkeling”, aldus De Brouwer daarover.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.