McDrive wordt in Amsterdam McBike

McDrive wordt in Amsterdam McBike

Fastfoodketen McDonald's gaat in Amsterdam een concept testen waarbij klanten de drive-in ook kunnen gebruiken met hun fiets. Zo wil het bedrijf mensen bewuster maken van hun gezondheid.

Nieuwe verpakking

Eerder werd al een campagnefilmpje opgenomen waarbij een McDonald's in Kopenhagen en één in Medellin een McBike kregen. Daar was het concept wel maar voor één dag in gebruik, maar volgens de bedenkers van de campagne, Tribal, heeft McDonald's plannen om het systeem ook in te voeren in Tokio en Amsterdam. Dat lijken alvast twee interessante steden om het concept langdurig te testen: ze hebben immers heel wat fietsers en zijn vaak beter te doorkruisen op de fiets dan met de auto.

 

Voor de McBike werd ook een nieuwe verpakking ontwikkeld, die het eenvoudiger moet maken om een menu mee te dragen op de fiets. In plaats van de typische bruine zakken werd een houder ontwikkeld, waar een drankje in kan gehangen worden en waarin een portie frieten en een hamburger kunnen worden verstopt. Zo moet de maaltijd op een veilige manier op zijn bestemming geraken.

Tags: