Mealhero haalt miljoen op voor stoommaaltijden

Foto: Mealhero

Slimme stoomkokers, diepgevroren maaltijdboxen en succesvolle crowdfunding: dat is het recept van startup Mealhero. De Gentenaren lanceren in oktober hun concept, nadat ze bijna een miljoen aan vers kapitaal ophaalden.


Stap verder dan gewone foodboxen

Begin oktober levert Mealhero de eerste slimme stomers en vriesverse foodboxen aan klanten in Vlaanderen en Nederland. De Gentse startup brengt een slim keukentoestel op de markt, dat samengaat met een foodbox die enkel bestaat uit vriesverse ingrediënten. De stomer herkent zelf de ingrediënten en recepten van Mealhero en bereidt zo 700 verschillende maaltijden met een druk op de knop.
 
Studenten van de Vlerick Business School Anton Claeys, Steven Debaere en Jeroen Spitaels kwamen op het idee, dat drukbezette millennials aan het gezonde maaltijd moet helpen binnen de 15 à 25 minuten. In november 2017 haalde de startup in een maand tijd 80.000 euro via een Kickstarter-crowdfundingcampagne, ondertussen kwam daar nog 900.000 euro ‘seed funding’ bij. Bij die eerste investeerders zit onder meer een ex-CFO van P&G, aldus de oprichters.
 
Door een slimme stomer, aan huis geleverde vriesverse ingrediënten en een app te combineren, wil Mealhero verder gaan dan traditionele maaltijdboxen: ook het koken wordt met dit systeem uit handen gegeven. De winnaars van de award ‘Voorloper in de toekomst van thuis koken’ op het European Food & FMCG Innovation Forum zijn inmiddels gestart met de productie van hun stomers en voeding, zodat in oktober de leveringen kunnen beginnen.