Mega Food Stunter na anderhalf jaar failliet

Mega Food Stunter na anderhalf jaar failliet

Budgetketen Mega Food Stunter is vorige week dinsdag failliet verklaard. De keten werd nochtans pas anderhalf jaar geleden opgestart. Oprichter Teunis Demmer had toen nog de ambitie om binnen het jaar meer dan 30 filialen te hebben.

Nog geen zicht op doorstart

In 2015 moesten er liefst 100 vestigingen van Mega Food Stunter zijn. Dat was althans de doelstelling van initiatiefnemer Demmer. De uitbreiding ging echter niet zo snel als hij had gewild. In mei van vorig jaar werden de zeventiende en achttiende vestiging geopend, maar sindsdien viel het een beetje stil. In augustus kwam dan het eerste slechte teken aan de wand, toen vastgoedontwikkelaar Folkert Leyten liet weten dat Demmer hem nog flink wat huurgelden verschuldigd was.


Nu is de keten uiteindelijk failliet verklaard. De curator is bezig met de doorlichting van het bedrijf en het is momenteel nog niet geweten of een doorstart tot de mogelijkheden behoort.


Mega Food Stunter bevindt zich aan de onderkant van de markt. Het kocht restpartijen van diepvriesproducenten op en verkocht die vervolgens tegen dumpingprijzen.

Tags: