Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging | RetailDetail

Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging

Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging

De Duitse Metro Group heeft een overeenkomst gesloten met de werknemers van hypermarktketen Real. Zij zullen een deel van hun vakantiegeld laten vallen, in ruil voor een investering van 1 miljard euro in de keten.

 

Concurrentie van discounters

Metro had eerder al laten weten dat er iets moest gedaan worden aan de hoge lonen bij Real, die tot 30 procent hoger zouden liggen dan bij de concurrentie. Dat zorgde ervoor dat de keten niet meer competitief was en indien er geen veranderingen zouden komen, dacht Metro al aan een verkoop van de groep. Eerder verkocht het al de filialen van Real in Oost-Europa en Turkije.

 

Hypermarktketen Real heeft het in Duitsland steeds moeilijker om te concurreren met discounters zoals Aldi en Lidl. Ook maken steeds meer consumenten verschillende uitstappen naar de lokale supermarkt, terwijl er vroeger meer voor een volledige week werd gewinkeld bij een hypermarkt aan de rand van de stad.

 

Naast de investering van 1 miljard euro, die moet dienen om de winkels te moderniseren, heeft Metro ook beloofd om zo min mogelijk winkels te sluiten en jobs te schrappen tot 2020. Daarnaast komen er in oktober nieuwe gesprekken rond de loonstructuur bij het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.