Metro/Makro Cash & Carry stapt in Top Food Group | RetailDetail

Metro/Makro Cash & Carry stapt in Top Food Group

Metro/Makro Cash & Carry stapt in Top Food Group
Shutterstock

Metro/Makro Cash & Carry stapt mee in de Top Food Group, de aankoopvereniging die vier jaar geleden werd opgericht door Oresto Food Partners en Resto-Frit..

 

Sterke alliantie

“Wij geloven dat we met onze toetreding tot Top Food Group kunnen bijdragen aan een sterke Belgische markt waar we met een alliantie van Belgische bedrijven strategische deals kunnen maken met onze leveranciers” aldus Makro-CEO Vincent Nolf. “Op deze manier garanderen we de verdere ondersteuning van een duurzame groei voor de Belgische horeca”.

 

De missie van Top Food Group blijft met de toetreding van Metro dan ook dezelfde, namelijk het uitbouwen van een geoptimaliseerde aankoopstrategie op nationaal niveau. “Net zoals de voorbije vier jaar blijven op het gebied van de verkoop onze drie entiteiten hun volledige eigenheid behouden”, zegt algemeen directeur Jan Van Isveldt. “Onze samenwerking bewijst al vier jaar haar meerwaarde. Met deze krachtenbundeling kunnen we op aankoopgebied met deze nieuwe en sterke internationale speler nog veel betere resultaten boeken”, aldus Van Isveldt.

 

De drie partijen hebben nu samen een omzet van 900 miljoen euro en leveren aan 1 op 2 horecazaken in België, waardoor de alliantie bijzonder sterk staat in de onderhandelingen met de producenten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.