Mobiele kassa’s bij Carrefour Express | RetailDetail

Mobiele kassa’s bij Carrefour Express

Mobiele kassa’s bij Carrefour Express
Carrefour Express Froissart

In de Europese wijk in Brussel opende Carrefour Express een vestiging van de nieuwste generatie. De gemakswinkel richt zich tot passanten en voorziet mobiele kassa’s om piekmomenten op te vangen.


On the go

Opvallend in het nieuwe winkelconcept is de ‘loungezone’, een gezellige ruimte met lage tafels, zetels en statafels. Er is gratis wifi, er zijn stopcontacten en USB-poorten om elektronische toestellen op te laden. Ook ter beschikking van de klanten: een koffieapparaat, een oven om pizza’s op te warmen, een microgolfoven om bereide gerechten op te warmen en een een machine om vers sinaasappelsap te maken (ter plaatse geperst). Bovendien vind je in deze zaak een smoothiemaker en een Pine-O-Matic die in 30 seconden automatisch een ananas schilt en in schijfjes snijdt.
 

De winkel heeft een oppervlakte van 280 m² en oogt overzichtelijk dank zij lage koelmeubels die een ruime keuze bieden aan 'food on the go': broodjes (ter plaatse bereid), verse dagsoep (zelf op te scheppen), Pizza van Mamma Roma, salades, bereide gerechten, voorgesneden groenten, sushi… Er is ook gebraden kip aan 't spit, kippenboutjes, ovengebakken aardappelen en ter plaatse gebakken brood en koffiekoeken.

 

Scannen met smartphone

Carrefour Express Froissart gaat bovendien voor technologische innovatie, met onder andere een ‘click & collect’ kiosk. Naast de traditionele kassa’s kan de klant op drukke momenten ook betalen aan een mobiele kassa. Een medewerker gaat dan bij de klanten die in de rij staan langs met een smartphone om de producten van de klant te scannen. De klant kan de aankopen betalen met een bankkaart via de betaalterminal die verbonden is met de smartphone.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.