Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl en Pizza.be naar Nederlandse beurs

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl en Pizza.be naar Nederlandse beurs
Shutterstock

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl en Pizza.be, trekt naar de beurs van Amsterdam. Het wil zo 175 miljoen euro ophalen, waarmee het wil investeren in verdere groei.

Groei aandrijven

Takeaway.com zal zowel oude als nieuwe aandelen uitgeven en de aandelen zullen beschikbaar zijn voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Het geld dat het met de verkoop van de aandelen ophaalt, wil het gebruiken om verder te investeren, voornamelijk in het buitenland. Veertig miljoen euro zal gebruikt worden om de autonome groei aan te drijven, terwijl 22,5 miljoen euro ingezet wordt om de aankoop van Just Eat Benelux te bekostigen.

 

“De beursgang zal Takeaway.com aanvullend kapitaal opleveren om onze activiteiten te versterken en onze marketing te bekostigen”, aldus CEO Jitse Groen in het persbericht. De maaltijdbezorger is momenteel actiefin tien Europese landen en is naar eigen zeggen marktleider in Nederland, Duitsland, Polen en Oostenrijk. Vorig jaar verwerkte het 34 miljoen bestellingen, goed voor een waarde van 651 miljoen euro.

 

In Nederland is Thuisbezorgd.nl al winstgevend, maar veel buitenlandse activiteiten zijn dat niet. Takeaway.com wijst daarbij naar de hoge marketingkosten. Dat was ook al de reden voor de verkoop van de Britse activiteiten onlangs.