Moederbedrijf Tiense Suiker ziet halfjaarwinst fors klimmen

Moederbedrijf Tiense Suiker ziet halfjaarwinst fors klimmen

Moederbedrijf Tiense Suiker ziet halfjaarwinst fors klimmen

De winst van Südzucker, Europa’s grootste raffineerder van suiker, is in het eerste halfjaar gestegen met liefst 81% tot een slordige 155 miljoen euro. Dat dankt het moederbedrijf van de Tiense Suikerraffinaderij aan de hogere prijsnoteringen voor suiker.

Op naar jaarwinst van 340 à 390 miljoen

Südzucker zag zijn halfjaarwinst fors stijgen dankzij de hogere suikerprijzen. Ook de tweede jaarhelft kondigt zich goed aan: de bietenoogst lijkt veelbelovend ‑ het concern rekent op 76 ton per hectare (7 ton meer dan vorig jaar) ‑ en de prijsprognoses voor ruwe suiker zitten in de lift als gevolg van de tegenvallende suikerproductie in India en de vertragende productie van rietsuiker in Brazilië.

 

Südzucker verhoogde in september al zijn winstprognose voor het hele boekjaar (dat tot 31 maart 2017 loopt). De Duitsers mikken op een operationele winst tussen 340 en 390 miljoen euro - een pak meer dan de 241 miljoen van het vorige boekjaar - bij een licht hogere groepsomzet van 6,4 tot 6,6 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië.