Monoprix parodieert Amazon Go

Monoprix parodieert Amazon Go

In een grappige video parodieert Monoprix (onderdeel van de groep Casino) het recente promofilmpje van Amazon Go. De Franse stadswinkelketen promoot zo haar thuisbezorgdienst, die al tien jaar bestaat.  

Levering aan huis

Bij Monoprix kun je al tien jaar lang de winkel verlaten zonder te betalen, betoogt het filmpje dat Monoprix gisteren online zette. “Over ten years ago, we were wondering, what would shopping look like…” zegt de commentaarstem in Engels met een dik aangezet Frans accent. De video volgt helemaal de sfeer en de stijl van de veelbesproken aankondiging die Amazon Go op 5 december publiceerde.

 

In het filmpje toont Monoprix hoe haar service “Livraison à domicile +” werkt: shoppers kunnen hun boodschappen gewoon bij de kassa achterlaten. De retailer brengt ze binnen de twee à drie uur (of op een gekozen tijdstip) aan huis. En dan pas betaal je. De dienst is zelfs gratis voor zwangere vrouwen en personen met een beperkte mobiliteit. Kortom, de winkel zonder wachtrijen bestaat dus al tien jaar, is de boodschap. Maar geniet vooral van de vele grappige verwijzingen naar Amazon Go in deze parodie.