Monoprix parodieert Amazon Go | RetailDetail

Monoprix parodieert Amazon Go

Monoprix parodieert Amazon Go

In een grappige video parodieert Monoprix (onderdeel van de groep Casino) het recente promofilmpje van Amazon Go. De Franse stadswinkelketen promoot zo haar thuisbezorgdienst, die al tien jaar bestaat.  

Levering aan huis

Bij Monoprix kun je al tien jaar lang de winkel verlaten zonder te betalen, betoogt het filmpje dat Monoprix gisteren online zette. “Over ten years ago, we were wondering, what would shopping look like…” zegt de commentaarstem in Engels met een dik aangezet Frans accent. De video volgt helemaal de sfeer en de stijl van de veelbesproken aankondiging die Amazon Go op 5 december publiceerde.

 

In het filmpje toont Monoprix hoe haar service “Livraison à domicile +” werkt: shoppers kunnen hun boodschappen gewoon bij de kassa achterlaten. De retailer brengt ze binnen de twee à drie uur (of op een gekozen tijdstip) aan huis. En dan pas betaal je. De dienst is zelfs gratis voor zwangere vrouwen en personen met een beperkte mobiliteit. Kortom, de winkel zonder wachtrijen bestaat dus al tien jaar, is de boodschap. Maar geniet vooral van de vele grappige verwijzingen naar Amazon Go in deze parodie. 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.