Multinationals werken samen voor label rond voedingswaarde | RetailDetail

Multinationals werken samen voor label rond voedingswaarde

Multinationals werken samen voor label rond voedingswaarde

Zes grote multinationals, waaronder Coca-Cola, Mars en Mondelez, werken samen aan de ontwikkeling van een nieuw label dat consumenten moet informeren over de voedingswaarde van hun producten.

 

Kleinere porties

Naast de drie eerder genoemde bedrijven, werken ook Nestlé, PepsiCo en Unilever mee aan het project. Het doel is om consumenten bewuster te maken van hun voeding, in een poging ze een meer gebalanceerd dieet te laten nuttigen en zo onder andere de problemen rond obesitas aan te pakken.

 

De bedoeling is om een label te creëren dat geldig is voor heel Europa en volledig in lijn is met de regulering in de Europese Unie. Daarbij wordt gedacht aan het gebruik van verschillende kleuren om de voedingswaarde van een product aan te duiden.

 

Naast de lancering van de kleurencode willen de zes bedrijven de consument ook aanzetten tot het nuttigen van kleinere porties. Het zal daarvoor samenwerken met andere spelers in de voedingsindustrie, ngo’s en de Europese Commissie om zo tot een geloofwaardige oplossing te komen.

 

Duidelijke informatie

“Consumenten over de hele wereld hebben ons verteld dat ze duidelijke en toegankelijke informatie willen over wat ze drinken”, zegt Dan Sayre, woordvoerder van Coca-Cola Europa. “Door het verbeteren van het huidige label in Europa met kleurcodes, geven we mensen de duidelijkste informatie over onze dranken.”

 

“We geloven dat door samen te werken en een eenvormige Europese aanpak te gebruiken, dat we zo ons doel kunnen bereiken om een robuust labelsysteem te vormen dat consumenten helpt om gebalanceerde en bewuste keuzes te maken”, voegt Hubert Weber, President MEU van Mondelez International, daar aan toe.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.