Multinationals werken samen voor label rond voedingswaarde | RetailDetail

Multinationals werken samen voor label rond voedingswaarde

Multinationals werken samen voor label rond voedingswaarde

Zes grote multinationals, waaronder Coca-Cola, Mars en Mondelez, werken samen aan de ontwikkeling van een nieuw label dat consumenten moet informeren over de voedingswaarde van hun producten.

 

Kleinere porties

Naast de drie eerder genoemde bedrijven, werken ook Nestlé, PepsiCo en Unilever mee aan het project. Het doel is om consumenten bewuster te maken van hun voeding, in een poging ze een meer gebalanceerd dieet te laten nuttigen en zo onder andere de problemen rond obesitas aan te pakken.

 

De bedoeling is om een label te creëren dat geldig is voor heel Europa en volledig in lijn is met de regulering in de Europese Unie. Daarbij wordt gedacht aan het gebruik van verschillende kleuren om de voedingswaarde van een product aan te duiden.

 

Naast de lancering van de kleurencode willen de zes bedrijven de consument ook aanzetten tot het nuttigen van kleinere porties. Het zal daarvoor samenwerken met andere spelers in de voedingsindustrie, ngo’s en de Europese Commissie om zo tot een geloofwaardige oplossing te komen.

 

Duidelijke informatie

“Consumenten over de hele wereld hebben ons verteld dat ze duidelijke en toegankelijke informatie willen over wat ze drinken”, zegt Dan Sayre, woordvoerder van Coca-Cola Europa. “Door het verbeteren van het huidige label in Europa met kleurcodes, geven we mensen de duidelijkste informatie over onze dranken.”

 

“We geloven dat door samen te werken en een eenvormige Europese aanpak te gebruiken, dat we zo ons doel kunnen bereiken om een robuust labelsysteem te vormen dat consumenten helpt om gebalanceerde en bewuste keuzes te maken”, voegt Hubert Weber, President MEU van Mondelez International, daar aan toe.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.