Nationale staking dreigt bij Lidl

Nationale staking dreigt bij Lidl

Nationale staking dreigt bij Lidl
Lidl

Vakbond LBC-NVK dient een nationale stakingsaanzegging in, nadat het sociaal overleg met supermarktketen Lidl "niets opleverde". Vorige week bleef de nieuwe Lidl in Oostkamp al dicht na onvrede over de hoge werkdruk en het ontslag van een werknemer.

 

Staking breidt mogelijk uit

De staking die vakbond LBC-NVK vorige week op touw zette aan de Lidl van Oostkamp krijgt mogelijk een staartje: LBC-NVK is teleurgesteld over de uitkomst van het overleg met de Lidl-directie gisteren en dient alvast een nationale stakingsaanzegging in. "Het management had wel oren naar onze verzuchtingen over de hoge werkdruk, maar kwam niet met concrete oplossingen," zo stelt LBC-NVK-secretaris Johan Lippens, die met een nationale staking de druk op de onderhandelingen hoog wil houden.

 

Aanleiding voor het sociaal conflict bij Lidl is het ontslag van een werknemer die de "hoge werkdruk niet aankon", aldus Lippens: "De directie voert een schrikbewind en dreigt met ontslag als het personeel niet voldoet." Lidl toonde zich bereid tot overleg na de staking in Oostkamp en blijft ook na de onderhandelingen gisteren openstaan voor verder overleg. 

 

De stakingsaanzegging komt er voorlopig enkel in naam van vakbond LBC-NVK, maar als ook de Waalse vakbondsafdeling en de andere bonden zich bij het initiatief aansluiten, dreigt er de komende dagen een nationale staking bij Lidl.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.