Natuurwinkel heeft nieuwe eigenaar | RetailDetail

Natuurwinkel heeft nieuwe eigenaar

Natuurwinkel heeft nieuwe eigenaar

Vroegop is tot een overeenkomst gekomen met de eigenaars van Natudis Nederland, Hagor en Kroon, voor een volledige overname van de aandelen. Zo wordt Vroegop meteen ook eigenaar van de bio-keten Natuurwinkel.

Totaalleverancier

Met de overname wordt Vroegop in één klap een totaalleverancier van biologisch AGF, vers en DKW. "Natudis past als organisatie heel goed bij ons, want hun kennis en ervaring met biologische voeding is van toegevoegde waarde voor ons. We werken al langere tijd samen met vers groothandel Kroon. Wij beschouwen deze overname als een verrijking van ons bedrijf", zegt Pieter Vroegop aan De Nationale Franchisegids.

 

Natudis zal wel niet helemaal opgeslorpt worden door Vroego: het bedrijf blijft als zelfstandige biologische groothandel bestaan binnen de nieuwe groep.

 

"Grote stappen maken"

Ook bij Natudis zijn ze te vinden voor de overname en de sterkere samenwerking met Vroegop. "Wij zijn heel blij met deze ontwikkeling", aldus Petra van der Linden, algemeen directeur van Natudis. "We merken dat Vroegop de door ons gekozen koers en ontwikkelde visie van harte ondersteunt. Samen met de kracht van Vroegop kunnen we grote stappen maken. Wij zijn overtuigd dat deze samenwerking een geweldige toekomst tegemoet gaat."

 

De overeenkomst tussen beide partijen moet wel nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument & Markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.