Natuurwinkel heeft nieuwe eigenaar | RetailDetail

Natuurwinkel heeft nieuwe eigenaar

Natuurwinkel heeft nieuwe eigenaar

Vroegop is tot een overeenkomst gekomen met de eigenaars van Natudis Nederland, Hagor en Kroon, voor een volledige overname van de aandelen. Zo wordt Vroegop meteen ook eigenaar van de bio-keten Natuurwinkel.

Totaalleverancier

Met de overname wordt Vroegop in één klap een totaalleverancier van biologisch AGF, vers en DKW. "Natudis past als organisatie heel goed bij ons, want hun kennis en ervaring met biologische voeding is van toegevoegde waarde voor ons. We werken al langere tijd samen met vers groothandel Kroon. Wij beschouwen deze overname als een verrijking van ons bedrijf", zegt Pieter Vroegop aan De Nationale Franchisegids.

 

Natudis zal wel niet helemaal opgeslorpt worden door Vroego: het bedrijf blijft als zelfstandige biologische groothandel bestaan binnen de nieuwe groep.

 

"Grote stappen maken"

Ook bij Natudis zijn ze te vinden voor de overname en de sterkere samenwerking met Vroegop. "Wij zijn heel blij met deze ontwikkeling", aldus Petra van der Linden, algemeen directeur van Natudis. "We merken dat Vroegop de door ons gekozen koers en ontwikkelde visie van harte ondersteunt. Samen met de kracht van Vroegop kunnen we grote stappen maken. Wij zijn overtuigd dat deze samenwerking een geweldige toekomst tegemoet gaat."

 

De overeenkomst tussen beide partijen moet wel nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument & Markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.