Natuurwinkel heeft nieuwe eigenaar

Natuurwinkel heeft nieuwe eigenaar

Vroegop is tot een overeenkomst gekomen met de eigenaars van Natudis Nederland, Hagor en Kroon, voor een volledige overname van de aandelen. Zo wordt Vroegop meteen ook eigenaar van de bio-keten Natuurwinkel.

Totaalleverancier

Met de overname wordt Vroegop in één klap een totaalleverancier van biologisch AGF, vers en DKW. "Natudis past als organisatie heel goed bij ons, want hun kennis en ervaring met biologische voeding is van toegevoegde waarde voor ons. We werken al langere tijd samen met vers groothandel Kroon. Wij beschouwen deze overname als een verrijking van ons bedrijf", zegt Pieter Vroegop aan De Nationale Franchisegids.

 

Natudis zal wel niet helemaal opgeslorpt worden door Vroego: het bedrijf blijft als zelfstandige biologische groothandel bestaan binnen de nieuwe groep.

 

"Grote stappen maken"

Ook bij Natudis zijn ze te vinden voor de overname en de sterkere samenwerking met Vroegop. "Wij zijn heel blij met deze ontwikkeling", aldus Petra van der Linden, algemeen directeur van Natudis. "We merken dat Vroegop de door ons gekozen koers en ontwikkelde visie van harte ondersteunt. Samen met de kracht van Vroegop kunnen we grote stappen maken. Wij zijn overtuigd dat deze samenwerking een geweldige toekomst tegemoet gaat."

 

De overeenkomst tussen beide partijen moet wel nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument & Markt.

Tags: