Natuurwinkel zal flink groeien in 2014

Natuurwinkel zal flink groeien in 2014

De nieuwe eigenaars van Natudis zijn van plan om het aantal filialen van Natuurwinkel flink de hoogte in te laten gaan dit jaar. Tegen het einde van 2014 willen ze aan veertig winkels zitten.

Opnieuw aanknopen met expansie

Momenteel heeft Natuurwinkel 24 filialen in Nederland en de vijfentwintigste vestiging zal binnenkort haar deuren openen. Het plan van Vroegop, dat onlangs tot de aankoop kwam van het moederbedrijf van Natuurwinkel, is van plan om op het einde van dit jaar aan veertig filialen te komen. Het aantal filialen was de laatste jaren geslonken, nadat een deel ondernemers was overgestapt naar Ekoplaza.

 

Een reden voor het vertrek van enkele ondernemers was de lancering van het concept Gooodyfooods, maar die interne concurrentie is nu voorbij. "Gooodyfooods is in september vorig jaar opgeheven en geïntegreerd in de Natuurwinkels. Binnenkort gaat de 25e vestiging open. Eind dit jaar zitten we weer aan de veertig", zegt Natudis-directeur Petra van der Linden aan Distrifood.

 

Natudis werd midden vorige week overgenomen door Vroegop. Het bedrijf kreeg daarbij ook de bio-winkels van Natuurwinkel in handen.

Tags: