Natuurwinkel zal flink groeien in 2014 | RetailDetail

Natuurwinkel zal flink groeien in 2014

Natuurwinkel zal flink groeien in 2014

De nieuwe eigenaars van Natudis zijn van plan om het aantal filialen van Natuurwinkel flink de hoogte in te laten gaan dit jaar. Tegen het einde van 2014 willen ze aan veertig winkels zitten.

Opnieuw aanknopen met expansie

Momenteel heeft Natuurwinkel 24 filialen in Nederland en de vijfentwintigste vestiging zal binnenkort haar deuren openen. Het plan van Vroegop, dat onlangs tot de aankoop kwam van het moederbedrijf van Natuurwinkel, is van plan om op het einde van dit jaar aan veertig filialen te komen. Het aantal filialen was de laatste jaren geslonken, nadat een deel ondernemers was overgestapt naar Ekoplaza.

 

Een reden voor het vertrek van enkele ondernemers was de lancering van het concept Gooodyfooods, maar die interne concurrentie is nu voorbij. "Gooodyfooods is in september vorig jaar opgeheven en geïntegreerd in de Natuurwinkels. Binnenkort gaat de 25e vestiging open. Eind dit jaar zitten we weer aan de veertig", zegt Natudis-directeur Petra van der Linden aan Distrifood.

 

Natudis werd midden vorige week overgenomen door Vroegop. Het bedrijf kreeg daarbij ook de bio-winkels van Natuurwinkel in handen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.