Nestlé laat snoep en koffie via Deliveroo leveren

Een pakje KitKat
Foto: Shutterstock.com

In het Verenigd Koninkrijk slaan Nestlé en Deliveroo de handen in elkaar. Voortaan zal een selectie van snacks, snoep en koffie rechtstreeks bij consumenten thuis geleverd worden.

 

"Logische stap"

De leveringen zullen gebeuren vanuit elf distributiepunten in Leeds, Londen, Manchester en Nottingham, schrijft ConfectioneryNews. Nestle wil een reeks producten, waaronder KitKat, Rowntree's Fruit Pastilles en San Pellegrino op die manier bij de consument thuis bezorgen.

 

"Nu mensen tijdens hun lunchpauze niet zomaar ergens kunnen binnenstappen voor hun favoriete drink of snack, was het voor ons een logische stap om met Deliveroo samen te werken om die producten zelf bij hen thuis te brengen", zegt Alexandre Manoukian, bij de Zwitserse voedingsgigant verantwoordelijk voor e-commerce. "Deliveroo biedt een volledige contactloze levering, dus ook mensen die in quarantaine zitten kunnen zichzelf trakteren op een welverdiende snack."

 

Door zelf aan huis te leveren, tracht Nestlé de terugval van impulsaankopen ten gevolge van de coronacrisis enigszins te compenseren. In het eerste kwartaal heeft die crisis de voedingsreus nochtans geen windeieren gelegd, met de sterkste omzetgroei in vijf jaar. De lockdowns in nogal wat landen zorgden ervoor dat mensen meer bereide maaltijden en bakproducten kochten. Ook hamsterden ze volop koffie, diepvriesproducten en dierenvoeding.