Nestlé verlaagt omzetprognose na minder goed kwartaal

Nestlé verlaagt omzetprognose na minder goed kwartaal

Nestlé verlaagt omzetprognose na minder goed kwartaal

De Zwitserse voedingsreus Nestlé heeft in de eerste negen maanden van 2016 een licht hogere omzet behaald, maar verlaagt niettemin de verwachtingen voor het volledige boekjaar als gevolg van de vertragende groei.

Traagste groei in ruim 10 jaar

In de eerste drie kwartalen van 2016 steeg de omzet van Nestlé met 1% op jaarbasis naar 65,5 miljard Zwitserse frank, omgerekend zo’n 60 miljard euro. De autonome groei kwam uit op 3,3%. Negatieve wisselkoerseffecten hadden een impact van 1,7% op de verkopen, aldus Nestlé.

 

In alle geografische regio’s tekent Nestlé wel nog altijd groei op: in Noord- en Zuid-Amerika kwam de autonome omzetgroei uit op 4,8%, in Europa, het Midden-Oosten en Afrika op 2,1% en in de rest van de wereld (Azië, Oceanië en de regio sub-Sahara Afrika) op 2,5%. Dat zijn meteen de traagste groeicijfers in ruim tien jaar.

 

Naar een verklaring is het niet ver zoeken: in Europa heerst een ware prijzenslag, terwijl de klad zit in groeimarkten als China en Brazilië. “In een omgeving die te kampen heeft met deflatie en lage grondstofprijzen, blijven we de voorkeur geven aan volumegroei, wat resulteert in een interne groei die aan de bovenkant van de markt ligt in zowel opkomende als ontwikkelde markten", zegt afscheidnemend CEO Paul Bulcke in een toelichting.

 

Nestlé verlaagt ook meteen zijn verwachtingen voor het hele jaar. Het concern mikt nu op een autonome groei van 3,5% voor het hele boekjaar, daar waar het tot nog toe uitging van een groei met 4,2%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).