Nettowinst Sligro Food Group daalt met bijna 10 procent | RetailDetail

Nettowinst Sligro Food Group daalt met bijna 10%

Nettowinst Sligro Food Group daalt met bijna 10%

De nettowinst van de Sligro Food Group is in 2016 met 9,1% gedaald ten opzichte van een jaar eerder, ondanks een omzet die 5,4% hoger lag. Vooral supermarktketen Emté blijft drukken op de resultaten.

Marktaandeel Emté blijft dalen

Op een omzet van 2,813 miljard euro haalde Sligro Food Group een nettowinst van 73 miljoen euro; een jaar geleden was dat nog 81 miljoen euro op een omzet van 2,67 miljard euro. “Het thema voor 2016 was ‘Bouwen aan de Toekomst’. Zoals wel vaker in bouwperiodes gaat de kost daarbij wel voor de baat uit. Over 2016 kwam de winst, zoals al eerder aangegeven, onder het recordjaar 2015 met 53 weken uit. We bleven daarmee achter bij onze eigen verwachting van begin dit jaar”, aldus directievoorzitter Koen Slippens.

 

Binnen Foodservice, met de groothandels van Sligro, wist het bedrijf het beter te doen dan de markt met een omzetstijging van 8,6%. Bij Foodretail, dat vrijwel volledig bestaat uit de supermarkten van Emté, daalde de vergelijkbare omzet met 1,4%. “In Foodretail lukte het ons niet de marktgroei bij te houden en nam ons marktaandeel af naar 2,6%. Lopende het jaar wisten we de afstand tot de marktgroei mede dankzij de ombouw van vestigingen naar de Emté 3.0 formule kleiner te maken.”

 

Sligro Food Group verwacht in 2017 wel beter te presteren dan de markt, zowel in België als in Nederland. Het wil ook starten met de bouw van een eerste vestiging van Sligro in België, die in 2018 de deuren moet openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.