Nieuw concept voor Broodzaak in Utrecht | RetailDetail

Nieuw concept voor Broodzaak in Utrecht

Nieuw concept voor Broodzaak in Utrecht

De NS test op het station Utrecht Centraal een nieuw concept voor Broodzaak, dat het komende jaar op drie locaties zal worden uitgeprobeerd en daarna verder geëvalueerd.

Ook in Amersfoort en Den Bosch

De twee andere testwinkels worden eind september geopend in het station van Amersfoort en dat van 's-Hertogenbosch. Bij Broodzaak wil de NS ambachtelijk brood en verse koffie voor onderweg aan de man brengen.

 

"Alle producten worden zoveel mogelijk vers in de winkel bereid. Het desembrood wordt de hele dag door afgebakken in de winkel. De koffiebonen worden gemalen in een espressomachine en melk wordt met de hand opgeschuimd. Nieuw is dat het brood ook ongesneden kan worden meegenomen. Tot slot zijn versgeperste sappen en soepen aan het assortiment toegevoegd", zegt de NS aan Out-of-Home.

 

Naast het ambachtelijke brood is er ook veel aandacht naar duurzaamheid gegaan. Er wordt in de winkels gebruik gemaakt van ledverlichting en zelfs de outfits van de werknemers zijn gemaakt van stoffen die gemaakt worden met gerecycleerd materiaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.