Nieuw etiket Albert Heijn toont toegevoegde suikers

Nieuw etiket Albert Heijn toont toegevoegde suikers

Albert Heijn wil transparanter communiceren over de voedingswaarde van zijn huismerken: een nieuw etiket biedt meer informatie. Bovendien start de retailer een suikercampagne en haalt een miljard suikerklontjes uit zijn producten.  

 

Suikercampagne

Consumenten willen minder suiker eten en vragen ook meer inzicht in de samenstelling van de producten. Op basis van klantonderzoek ontwikkelde Albert Heijn een nieuw etiket voor de eigen merkproducten dat meer transparantie biedt over het product. Zo wordt naast het totaal aantal gram suiker en zout ook het aantal gram toegevoegde suiker en toegevoegd zout per 100 gram vermeld en geeft het etiket aan hoeveel van de dagelijkse behoefte aan bijvoorbeeld suiker, zout en vet een portie van het product bevat. Verder worden E-nummers niet alleen als nummers vermeld, maar ook uitgeschreven, omdat blijkt dat consumenten het vaak niet duidelijk vinden waar deze nummers voor staan. Vandaag liggen de eerste producten met de nieuwe etiketten in de winkel.

 

Albert Heijn heeft de afgelopen jaren geleidelijk suiker uit producten gehaald en tegelijkertijd getest of klanten de producten nog lekker vonden. Dit jaar werden onder andere de frisdranken en de pastasauzen aangepakt. De teller staat op ruim 300 miljoen klontjes en de ambitie is één miljard minder suikerklontjes eind 2020. De ontbijtgranen van het huismerk zijn zopas in suiker verlaagd en vijf nieuwe geroosterde muesli's met minder suiker verschijnen in het schap.

 

Vandaag start de suikercampagne waarin Albert Heijn via verschillende kanalen vertelt over de initiatieven op het gebied van suikerreductie en vragen van klanten over suiker beantwoordt. Het is voor het eerst dat de supermarkt een maatschappelijk thema op deze manier onder de aandacht brengt. Later dit jaar volgen andere onderwerpen zoals verpakkingen.