Nieuw hoofd voor Indonesische dochter Ahold Delhaize | RetailDetail

Nieuw hoofd voor Indonesische dochter Ahold Delhaize

Nieuw hoofd voor Indonesische dochter Ahold Delhaize
Ahold Delhaize

Ahold Delhaize heeft Johan Boeijenga aangeduid als president voor de Indonesische supermarktketen Super Indo. Boeijenga was tot nu toe COO bij Kruidvat in België, Nederland en Luxemburg.

 

Ervaring in Indonesië

Boeijenga heeft al meer dan twintig jaar ervaring in de retail: hij begon zijn carrière in 1988 bij Albert Heijn en vulde daarna nog enkele andere functies in bij Albert Heijn en Ahold. Tot 2009 was hij CEO van Ahold in Centraal-Europa, maar tussen 2000 en 2003 was hij al in Indonesië actief als CEO TOPS Royal Ahold.

 

Na 2009 was Boeijenga ook nog aan de slag bij Jumbo en werkte hij als consultant. In 2013 werd hij aangesteld als COO bij Kruidvat in Nederland, België en Frankrijk, en werd hij bestuurslid bij A.S. Watson, het moederbedrijf van Kruidvat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.