Nieuw vleesschandaal treft supermarkten | RetailDetail

Nieuw vleesschandaal treft supermarkten

Nieuw vleesschandaal treft supermarkten
De Nederlandse supermarktketens Dekamarkt, Deen en Vomar hebben mogelijk te maken met een nieuw vleesschandaal. Toeleverancier Van Hattem Vlees wordt ervan verdacht paardenvlees te hebben verwerkt in aan de supermarkt geleverde rundvleesproducten.

Paardenvlees in rundvleessnippers

Dat meldt het televisieprogramma Eén Vandaag. Ook andere klanten van Van Hattem Vlees uit Dodewaard hebben mogelijk illegaal vlees ontvangen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kwam de zaak op het spoor tijdens een strafrechtelijk onderzoek. Daarbij werd dna van paardenvlees aangetroffen in vier partijen rundvleessnippers. Daarnaast zou ook de administratie van de onderneming niet op orde zijn. De voedselwaakhond eist nu opheldering over de herkomst van het vlees en blokkeert de partijen voorlopig.


Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het uitdijende dossier rond fraude met vlees dat vorig jaar op gang kwam, nadat bij een routinecontrole in Ierland voor het eerst sporen van paardenvlees werden aangetroffen in rundvleesproducten. Deze zaak breidde zich daarna als een olievlek uit over Europa, waarbij in Nederland vooral vleesleverancier Willy Selten onder vuur kwam te liggen. Recent werd een dochter van grootleverancier Vion er nog op betrapt regulier vlees te hebben verkocht onder de noemer biologisch. Deze onderneming staat sindsdien onder verscherpt toezicht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.