Nieuwe Albert Heijn op komst in Zaventem | RetailDetail

Nieuwe Albert Heijn op komst in Zaventem

Nieuwe Albert Heijn op komst in Zaventem
Shutterstock

In Zaventem opent binnenkort een nieuwe vestiging van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Het is opnieuw een winkel die wordt uitgebaat door Peeters-Govers, dat al vijf vestigingen onder zijn hoede heeft.

 

Tweede in rand rond Brussel

De supermarkt in Zaventem wordt de tweede Albert Heijn in de rand rond Brussel, nadat Peeters-Govers eerder al een vestiging opende in Wemmel. Voor de nieuwe winkel is het bedrijf op zoek naar vijftig nieuwe medewerkers.

 

Wanneer de winkel in Zaventem de deuren opent zal Peeters-Govers zes vestigingen van Albert Heijn uitbaten. Naast Wemmel baat Peeters-Govers immers ook supermarkten van Albert Heijn uit in Antwerpen, Oud-Turnhout en Gierle. De samenwerking tussen de twee partijen werd in de zomer van 2015 aangekondigd en houdt ook in dat alle acht vestigingen van Peeters-Govers onder de vlag van Albert Heijn verder gaan.

 

Voorlopig is het nog onduidelijk of Albert Heijn in de toekomst nog te vinden zal zijn in België. Die beslissing wordt pas in 2019 genomen en voorlopig focust Ahold Delhaize in België vooral op het uitbouwen van Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.