Nieuwe Albert Heijn op komst in Zaventem | RetailDetail

Nieuwe Albert Heijn op komst in Zaventem

Nieuwe Albert Heijn op komst in Zaventem
Shutterstock

In Zaventem opent binnenkort een nieuwe vestiging van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Het is opnieuw een winkel die wordt uitgebaat door Peeters-Govers, dat al vijf vestigingen onder zijn hoede heeft.

 

Tweede in rand rond Brussel

De supermarkt in Zaventem wordt de tweede Albert Heijn in de rand rond Brussel, nadat Peeters-Govers eerder al een vestiging opende in Wemmel. Voor de nieuwe winkel is het bedrijf op zoek naar vijftig nieuwe medewerkers.

 

Wanneer de winkel in Zaventem de deuren opent zal Peeters-Govers zes vestigingen van Albert Heijn uitbaten. Naast Wemmel baat Peeters-Govers immers ook supermarkten van Albert Heijn uit in Antwerpen, Oud-Turnhout en Gierle. De samenwerking tussen de twee partijen werd in de zomer van 2015 aangekondigd en houdt ook in dat alle acht vestigingen van Peeters-Govers onder de vlag van Albert Heijn verder gaan.

 

Voorlopig is het nog onduidelijk of Albert Heijn in de toekomst nog te vinden zal zijn in België. Die beslissing wordt pas in 2019 genomen en voorlopig focust Ahold Delhaize in België vooral op het uitbouwen van Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.