Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober

Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober

Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober

Op 15 oktober opent aan de Groenplaats in Antwerpen de overdekte foodmarkt Mercado de deuren. Het nieuwe concept in het voormalige postgebouw haalde zijn inspiratie in steden als Barcelona en Kopenhagen.

Lokettenzaal behouden

Voorlopig is er nog geen exacte invulling voor de overdekte markt, maar het is de bedoeling dat er veel verse voeding wordt verkocht, maar dat er ook drank- en eetstandjes te vinden zijn. De komst van Mercado werd in juni van dit jaar al bekend gemaakt.

 

De markthal komt op de benedenverdieping van het pand, waar vroeger de lokettenzaal van het postkantoor gevestigd was. Die zal ook behouden worden en geïntegreerd worden in de invulling van de zaal. Op de andere verdiepingen van het pand komen appartementen, maar voorlopig wordt er ruimte vrijgemaakt voor kunstenaars en modeontwerpers.

 

Initiatiefnemer van Mercado is Thomas Wijnen, die ook al verantwoordelijk is voor de Magiq-spiegeltenten in Antwerpen en mee achter het concept zit van Plein Publik, een pop-upevenementenruimte in Antwerpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.

Walmart laat robots online orders picken

07/08/2018

De Amerikaanse retailreus  Walmart experimenteert met robots die online orders picken: ze halen snel droge, gekoelde en diepgevroren waren uit de schappen, terwijl de medewerkers de verse producten uitkiezen.