Nieuwe CEO Ardo: "Te mooi om te laten liggen"

Nieuwe CEO Ardo: “Te mooi om te laten liggen”
Ardo

Gabrielle Kalkwijk wordt vanaf 1 oktober de nieuwe CEO van diepvriesgroenteproducent Ardo. Kalkwijk komt over van Dawn Foods en vervangt bij het West-Vlaamse familiebedrijf Rik Jacob, die met pensioen ging.

 

Ruime ervaring

De Nederlandse heeft een ruime ervaring in de voedingsindustrie opgebouwd: momenteel werkt ze als verantwoordelijke voor de wereldwijde productie bij Dawn Foods, een Amerikaanse producent van bakkerijproducten. Voordien was ze gedurende twintig jaar actief bij FrieslandCampina, waar ze in 1998 de leiding kreeg over een fabriek in Polen en daarna over een nieuwe yoghurtfabriek in Rusland. In 2008 werd ze uiteindelijk operationeel directeur van de boterdivisie.

 

Ardo is een van de grootste groenteverwerkers van Europa, met een jaarlijkse omzet van 1,1 miljard euro en 4000 medewerkers. Voorzitter Haspeslagh zegt in De Tijd dat Kalkwijk werd gekozen om haar internationale ervaring en in de voedingsindustrie. Verder was het West-Vlaamse bedrijf erg onder de indruk van het leiderschap van de Nederlandse.

 

"De uitdaging om CEO te worden van Ardo kon ik niet naast me neerleggen. Het ondernemerschap van de familie Haspeslagh werkt aanstekelijk. Ik hou van de producten, en de visie van het bedrijf dat duidelijk kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Er is een enorme toekomst weggelegd voor wie zoals Ardo in de 'plant-based' voeding innovatief en efficiënt aan de slag is. De organisatie en de mensen verder ontwikkelen zie ik daartoe als mijn belangrijkste taak", aldus Kalkwijk in een persbericht.