Nieuwe CEO voor Coca-Cola

Nieuwe CEO voor Coca-Cola

Muhtar Kent, de CEO van Coca-Cola, heeft besloten om zijn functie neer te leggen. Hij blijft nog tot mei in dienst bij de grootste frisdrankenproducent ter wereld, maar zal dan zijn plaats afstaan aan James Quincey.

Ook voorzitter raad van bestuur

Kent is al sinds 2008 CEO bij Coca-Cola, dat ook merken als Fanta, Sprite en Minute Maid tot zijn assortiment mag rekenen. Hij is bovendien ook voorzitter van de raad van bestuur bij het bedrijf. Die positie zal hij ook in de toekomst nog behouden.

 

Zijn opvolger is nog meer een oudgediende bij Coca-Cola, want hij is er al sinds 1996 aan de slag. In augustus van vorig jaar werd hij nog benoemd tot operationeel directeur en nu krijgt hij dus het hoogste postje als de nieuwe CEO.

 

Onder de leiding van Kent werd de relatie tussen Coca-Cola en zijn bottelaars opnieuw wat losser. Lange tijd waren die minstens deels in handen van het moederbedrijf, maar sinds kort zijn het steeds meer onafhankelijke partijen. Coca-Cola zelf bezit dan weer de merkrechten en maakt de pasta’s met daarin de belangrijkste ingrediënten. Die worden door de bottelarijen aangelengd en verpakt, waarna ze worden verdeeld naar winkels en horecazaken.