Nieuwe Dekamarkt Den Oever geopend | RetailDetail

Nieuwe Dekamarkt Den Oever geopend

Nieuwe Dekamarkt Den Oever geopend

Detailresult opende donderdag een nieuwe Dekamarkt aan de Havenweg in Den Oever. De winkel kreeg een nieuwe locatie en omvat een vvo van ruim 1300 m². Dit is ruim twee keer zo groot als de voormalige Dekamarkt aan de Voorstraat, die werd gesloten.

 

3.000 extra artikelen

De nieuwe winkel in Den Oever kreeg opvallend meer versafdelingen. “We hebben hier dagelijks een uitgebreid assortiment verse producten. Klanten kunnen hier ook terecht voor al hun andere boodschappen. In totaal hebben we 3.000 artikelen meer in ons assortiment dan op onze vorige locatie”, aldus supermarktmanager Cor de Vries.

 

De nieuwe supermarkt is de zestiende vestiging van de vernieuwde nieuwe formule van Dekamarkt. Hierin is meer ruimte voor de versafdelingen en hebben klanten meer gelegenheid om te proeven en te ontdekken. De verspresentaties in marktkramen geven het beeld van een overdekte markt.

 

Er is ook meer ruimte voor vers op de agf-afdeling, en kaas en vleeswaren worden er vers gesneden en gewogen. Brood wordt dagelijks vers afgebakken. Daarnaast zijn er verse salades en vers belegde pizza's te koop.

 

Bovendien is een wekelijks nieuw aanbod non-food toegevoegd. Dit wordt standaard gevoerd in de grotere filialen van Dekamarkt, maar in het oude filiaal was er geen ruimte voor dit aanbod. Het aanbod verschilt per week en is terug te vinden in de folder.

 

Relocatie met meer passanten

De nieuwe winkel staat overigens los van de Dekamarkt in het naburige dorp Hippolytushoef. “Het filiaal is een relocatie van het oude filiaal in Den Oever. Daarnaast ligt het naast de snelweg A7, waardoor het meer passanten gaat trekken”, aldus moederbedrijf Detailresult.

 

Familiebedrijf Dekamarkt heeft 83 winkels in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Flevoland. Tot het bedrijf behoren verder een (online) wijnmarkt, DekaDrive (online boodschappen doen) en een tankstation.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.