Nieuwe Hollandse kip vanaf nu bij Albert Heijn | RetailDetail

Nieuwe Hollandse kip vanaf nu bij Albert Heijn

Nieuwe Hollandse kip vanaf nu bij Albert Heijn

Albert Heijn gaat vanaf vandaag stapsgewijs alle verse kipproducten vervangen door nieuwe Hollandse kip. Die kip zou worden gekweekt met iets meer respect voor het welzijn van het dier.

Alle stappen in één keer

In februari tekenden de pluimveesector en de supermarkten, waaronder Albert Heijn, een akkoord rond kippenwelzijn. Daarin werden verschillende criteria vastgesteld om de kwaliteit van de Nederlandse kip naar een hoger niveau te brengen. Tegen 2020 moeten de supermarkten de verschillende stappen van het akkoord doorvoeren, maar Albert Heijn heeft nu besloten om alle stappen in één keer te zetten.

 

De Hollandse kip is een ras dat langzamer groeit, langer leeft en meer leefruimte krijgt. "Ik ben bijzonder verheugd over het feit dat Albert Heijn alle dierenwelzijnsstappen uit het akkoord in één keer heeft gezet. Dit levert flinke verbeteringen in het leven van een groot aantal kippen in Nederland op", zegt Frank Dales van de Dierenbescherming. Toch "verdient ook deze kip nog geen ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming".

 

De eerste producten die met de nieuwe kip worden gemaakt zijn kipfilet, kipfiletblokjes en diverse botproducten. Tegen het einde van volgend jaar wil Albert Heijn alle kipproducten vervangen door de nieuwe Hollandse kip. Die producten zijn te herkennen aan een speciaal label.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.