Nieuwe Hollandse kip vanaf nu bij Albert Heijn

Nieuwe Hollandse kip vanaf nu bij Albert Heijn

Albert Heijn gaat vanaf vandaag stapsgewijs alle verse kipproducten vervangen door nieuwe Hollandse kip. Die kip zou worden gekweekt met iets meer respect voor het welzijn van het dier.

Alle stappen in één keer

In februari tekenden de pluimveesector en de supermarkten, waaronder Albert Heijn, een akkoord rond kippenwelzijn. Daarin werden verschillende criteria vastgesteld om de kwaliteit van de Nederlandse kip naar een hoger niveau te brengen. Tegen 2020 moeten de supermarkten de verschillende stappen van het akkoord doorvoeren, maar Albert Heijn heeft nu besloten om alle stappen in één keer te zetten.

 

De Hollandse kip is een ras dat langzamer groeit, langer leeft en meer leefruimte krijgt. "Ik ben bijzonder verheugd over het feit dat Albert Heijn alle dierenwelzijnsstappen uit het akkoord in één keer heeft gezet. Dit levert flinke verbeteringen in het leven van een groot aantal kippen in Nederland op", zegt Frank Dales van de Dierenbescherming. Toch "verdient ook deze kip nog geen ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming".

 

De eerste producten die met de nieuwe kip worden gemaakt zijn kipfilet, kipfiletblokjes en diverse botproducten. Tegen het einde van volgend jaar wil Albert Heijn alle kipproducten vervangen door de nieuwe Hollandse kip. Die producten zijn te herkennen aan een speciaal label.

Tags: